Żywność liofilizowana

Produkty marki Mixit

Ostatnio nasza oferta poszerzyła się o produkty Mixit, które zachwycają zapachem, smakiem i jakością. Bogaty wybór liofilizowanych owoców, orzechów, słodyczy i innych przekąsek, pozwala cieszyć się nimi niezależnie od pory roku, w każdym miejscu i o każdej porze. Można ich używać jako dodatku do mleka, jogurtu czy kefiru, jak i jeść bezpośrednio z pudełka. W przeciwieństwie do typowych dań liofilizowanych, w tym wypadku nie potrzeba wrzątku ani wody, by produkt był gotowy do spożycia – częstuj się od razu po otwarciu. Pamiętaj też o sprawdzeniu wartości kalorycznej na opakowaniu – przypominamy, że jedzenie lio ma znacznie mniejszą objętość i wagę, niż zwykły posiłek, dlatego warto mieć to na uwadze.

Kto jest założycielem?

Twórcami marki są dwaj przyjaciele ze studiów – Marcin i Tomasz. Odważnie i nowatorsko podeszli do kwestii liofilizowania żywności na polsko-czeskim rynku – założyli firmę, po czym samodzielnie i od podstaw ją rozwijali, nie zważając na przeciwności losu. Dzięki niezłomności i determinacji odnieśli sukces, a ich produkty cieszą się teraz dużą popularnością. Osobiście prowadzą selekcję składników potrzebnych do produkcji ich liożywności, nie korzystają z oleju palmowego i stawiają na jakość. Firma istnieje już czternaście lat i otrzymała trzecie miejsce w konkursie Kryształowa Lupa w kategorii „Inspiracja roku”. Współpraca z tak ambitnymi ludźmi bardzo nas cieszy, więc z radością wzbogaciliśmy ofertę o ich owoce i przekąski.

Co warto przetestować?

Gdy masz ochotę na coś na słodko, sięgnij po chrupiące banany w mlecznej czekoladzie doprawione miodem, a jeśli to za mało, mamy też w ofercie wersję bananowo-truskawkową. Inny produkt tego typu z mleczną czekoladą ma w składzie orzechy laskowe, migdały, czarną porzeczkę, truskawki oraz leśne jagody i maliny w polewie z gorzkiej czekolady.

Jeśli jednak słone smaki bardziej wpasowują się w Twoje gusta, z pewnością mogą Cię zainteresować prażone orzechy pekan i nerkowca z sezamem oraz różową solą lub z rozmarynem i trawą cytrynową. Warto też sięgnąć po chrupiący kozi ser oraz prażone nerkowce i migdały z mieszanką serów takich jak Cheddar. Wykwintne podniebienia powinny za to skosztować trufli z kolorowym pieprzem i pieczonymi nerkowcami.

Dla fanów białej czekolady również coś się znajdzie – na przykład malinowe grudki z migdałami i płatkami kukurydzianymi, albo prażone migdały w polewie z białej czekolady o smaku jogurtowym. Mamy też w ofercie jajeczka migdałowe z białą czekoladą – między innymi kokosowe lub ze słonym karmelem.

Zwolennicy prostych rozwiązań jak i ci unikający cukru mogą za to być zainteresowani liofilizowanymi owocami bez dodatków – np. truskawkami, morelami i malinami albo gotowymi mieszankami, takimi jak: banan z truskawką, banan z truskawką i jagodami, banan z truskawką, jagodami, malinami, jeżynami i czarną porzeczką oraz banan z truskawkami, ananasem, płatkami kokosa, liczi, mango, morwą, smoczym owocem i miechunką.

Jesteśmy przekonani, że z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *